Gelaagd glas is inbraakvertragend en geluidswerend

Gelaagd glas is ook gekend onder de naam veiligheidsglas. Dit glas is eigenlijk hoogrendementsglas dat voorzien is van 1 of 2 PVB folies afhankelijk van de toepassing en de glasnorm . Door de folie valt gelaagd glas niet in stukken uiteen wanneer het breekt wat de kans op verwondingen beperkt. Gelaagd glas heeft dus 2 eigenschappen,het houdt dieven buiten omdat men het glas moeilijk kan breken en de akoestische isolatiewaarde ligt ook hoger door de folie. De folie is niet zichtbaar met het blote oog waardoor u ramen of deuren met hoogrendementsglas en ramen met veiligheidsglas naast elkaar kunt combineren. Woont u in de buurt van een school of spoorweg,of word er in uw buurt regelmatig ingebroken? Dan kan gelaagde beglazing de oplossing zijn voor uw probleem.

Gelaagd glas - de glasnorm

Sinds 2008 bestaat er een glasnorm die in grote lijnen voorschrijft dat alle ramen en deuren met glas dat lager komt dan 90cm van de grond voorzien moet zijn van veiligheidsglas. Een schuifraam,glazen deur of raam tot op de grond moeten dus allemaal voorzien zijn van dit type glas.

De glasnorm NBN S23-002 voor de veiligheid van personen tegen verwondingen en doorval is per Koninklijk Besluit goedgekeurd op 22/04/08 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 19/05/2008. Dit wil zeggen dat de norm verplicht is. Voor alle technische details voor welk type gelaagd glas, waar en hoe dit moet gebruikt worden kunt u terecht op volgende pagina.

Vijf keer sterker dan gewoon glas

Veiligheidsglas wordt op een specifieke manier gemaakt, het glas ondergaat een thermische behandeling waardoor het geheel wordt gesmolten. Zo ontstaat er een optimale hechting tussen de glasplaten. Verder is gelaagd glas vijf maal sterker dan gewoon hoogrendementsglas dankzij de ingebouwde drukspanningen. Op die manier krijg je dus een heel sterke en stevige beglazing!

Gelaagd glas: de voordelen

Wij zetten de voordelen van gelaagd glas even voor u op een rij:

  • De glas scherven blijven kleven dankzij de folieen daardoor is de kans op schade of verwondingen beperkt
  • Veiligheidsglas is inbraakvertragend.
  • Gelaagd glas heeft een hogere akoestische isolatiewaarde dan standaard glas.
  • De dikte van de folies en het aantal is variabel. De veiligheidsgraad kan je dus op maat aanpassen.
  • Gelaagde beglazing houdt zonnestralen tegen waardoor je meubels en tapijten niet zullen verkleuren.

PVC ramen met gelaagd glas

Ben je op zoek naar ramen voorzien van gelaagd glas? Kies dan voor PVC ramen met veiligheidsglas. Op die manier combineer je het beste materiaal met een kwalitatieve veilige beglazing. Wenst u alvast een offerte op maat? Contacteer ons gerust en één van onze specialisten geeft je graag het nodige advies!