Lawaai buiten houden met geluidsdichte ramen

Door dat in Vlaanderen de meeste plaatsen zo dicht bevolkt zijn krijgen we meer en meer te maken met geluidshinder. De meest voorkomende redenen zijn: het verkeer, verbouwingen, te luide muziek, vliegtuigen, spoorwegen, … Ook spelende kinderen worden tegenwoordig dikwijls als storend ervaren. Het gevolg daarvan is irritatie en stress. Voor uw gemoedsrust is het dus zeer belangrijk om alle vervelende geluiden zo veel mogelijk buiten uw woning te houden en zo een rustige leefomgeving te creëren. Geluidsdichte ramen spelen hierin een belangrijke rol om dit doel te bereiken.

Plaats dubbel glas in uw PVC ramen

Geluid bestaat uit golven die via een bepaald medium worden verplaatst. Sommige mediums of materialen zijn beter bestand tegen geluid dan andere. Lucht bijvoorbeeld, geeft weinig weerstand en is daarom een belangrijke manier om geluid te verplaatsen. Een golf lucht die door het raam of de deur binnenstroomt, brengt hoe dan ook geluid met zich mee dat ongewenst is. PVC ramen met dubbel glas of hoogrendementsglas zorgen ervoor dat lawaai niet door uw ramen uw woning binnen dringt.

Geluidsdichte ramen garanderen stilte in uw woning

Geluidsisolerende beglazing is geschikt voor elke soort woning, maar absoluut noodzakelijk voor huizen n die in de directe omgeving liggen van drukke verkeerspunten, scholen, stations, kantoren, industriezones, spoorwegen … Verkeer van de weg, lawaai van vliegtuigen of horeca-activiteiten: al deze geluiden komen van buiten uw woning. Geluidsdichte ramen zijn primordiaal om lawaai buiten te houden. Maar het is allerminst even belangrijk om binnenlawaai niet naar buiten te verspreiden. Zo bent u er zeker van dat uw privacy wordt gegarandeerd voor u en uw buren.

Akoestische isolatie met PVC ramen

PVC ramen zijn van nature een sterke isolator. Ramen met een meerkamersysteem garanderen een zeer goede akoestische isolatie. Hoe dikker het glas, hoe minder geluid er wordt doorgelaten. U kan de akoestiek van de ramen ook verbeteren door te opteren voor gelaagd dubbel glas. Extra voordeel is dat het inbraakwerend is.

Hou overtollig lawaai buiten

Waar moet je nu op letten bij de keuze van uw ramen? Geluidsisolatie is een van de aspecten die zeker de nodige aandacht verdient samen met enkele andere zaken. De kwaliteit van geluidsisolatie in woningen wordt hoe dan ook belangrijker. Om overtollig lawaai buiten te houden, spelen ramen en deuren nu éénmaal een grote rol. Waarom dus niet kiezen voor PVC ramen? Isolatie is verzekerd! U voorkomt preventief geluidshinder dankzij hun akoestische prestaties. Dat zal u weten te appreciëren, zeker als u in een luidruchtige omgeving woont!

Hou overtollig lawaai buiten met PVC ramen! Voor meer informatie? Contacteer ons!