Als je nieuwe ramen en deuren plaatst is hoogrendementsglas een zeer belangrijke factor. Bij Novorama , vind je alvast de beglazing die het meest geschikt is voor je woning. Hieronder enkele interessante weetjes.

Dubbel hoogrendementsglas of enkel glas?

De samenstelling van het glas zal de isolatiewaarde van je nieuwe ramen sterk beïnvloeden. Aangezien enkel glas de slechtste isolator is, zal geen enkele goede producent dit nog aanbieden. Vandaag zal je minimum als standaard hoogrendementsglas aangeboden worden. Hierbij bestaat het glas uit twee bladen met een luchtdichte scheiding. In die scheiding zorgt de stilstaande laag lucht voor de isolatie tussen binnen en buiten.

Dubbel glas kan ook verbeterd worden door gebruik te maken van doorzichtige coatings op de binnenkant van één van de glasbladen. Deze coatings kunnen warmte- en/of zonwerend zijn. Zo zal je bij een zuidgerichte leefruimte opteren voor een zonwerende folie die de felle zonnestralen zal filteren.

Een andere manier om de isolatiewaarde te verbeteren is het gebruik van edelgas in de spouw. Dan wordt de ruimte tussen de glasbladen niet met lucht, maar met bv. argon gevuld. Wordt er gebruik gemaakt van een edelgas en/of coatings, dan spreken we eigenlijk niet meer van dubbel glas, maar van hoogrendementsglas. Novorama werkt enkel met dit hoogrendementsglas!

Ter vergelijking heeft enkel glas een Ug-waarde van ca. 6 W/m²K, dubbel glas schommelt rond een Ug-waarde van 2,9 W/m²K en hoogrendementsglas gaat tot 0,9 W/m²K. Zo wordt het al snel duidelijk: hoe kleiner de waarde, hoe beter het glas isoleert.

Driedubbel glas is nog geen norm, maar wordt steeds vaker gebruikt bij de plaatsing van ramen en deuren. Het is heel geschikt wanneer men luchtdicht gaat bouwen of in passief huizen, waarbij de hele woning goed geïsoleerd wordt, dus ook de muren, het dak… Driedubbel glas bestaat uit drie glasbladen en twee luchtdichte spouwen gevuld met argon edelgas. Daardoor ben je niet alleen nog beter tegen warmteverliezen, maar ook tegen geluiden van buitenaf beschermd.

Besparing op uw energiefactuur met hoogrendementsglas

Het glas in uw ramen bepaalt voor een groot deel de isolatie, het uitzicht en gebruiksgemak. Bovendien helpt het om te besparen op uw energiefactuur. Wanneer enkel glas wordt vervangen door hoogrendementsglas kunt u al snel 25€ per raam per jaar aan energie besparen!Verder kunt u genieten van premies tot 10€ per m² voor hoogrendementsglas met een K waarde van 1.1.Na plaatsing bezorgen wij u de nodige documenten voor de premieaanvraag bij uw netbeheerder

Kies daarom voor hoogwaardige beglazing.Wij geven u graag meer informatie omtrent de mogelijkheden van isolerende beglazing.Voor meer info kunt u ons hier contacteren.

De uitvoeringsmogelijkheden voor uw beglazing zijn enorm:

 • Hoogrendementsglas
 • Gelaagd veiligheidsglas
 • Gezandstraald glas
 • Zonnewerende beglazing
 • Geluidswerende beglazing
 • Figuurglas
 • Zelfreinigend glas
 • Brandwerend glas
 • …………

Kleinhouten in uw glas

Ook kruisverdelingen behoren tot de mogelijkheden,deze hebben steeds een breedte van 26mm of 18mm ,worden voorzien in mono of bicolor afhankelijk van de kleur keuze van uw PVC ramen en kunnen opgelijmd of tussen het glas geplaatst worden.

Wanneer men de kleinhouten tussen het glas plaatst heeft dit de volgende voordelen:

 • Economisch:deze oplossing is goedkoper dan het gebruik van tal van kleine ruiten
 • Onderhoud:het reinigen van het raam wordt niet gehinderd door het profiel
 • Betere isolatie:talrijke kleine glas partijen brengen verlies van isolatie met zich mee

Wenst u een gratis offerte voor nieuwe PVC ramen voorzien van hoogrendementsglas dat voldoet aan de meest recente isolatienormen? Aarzel dan niet ons te contacteren.