Gebruik horren om muggen en ongedierte buiten te houden

Tijdens de zomer kan het soms zeer warm zijn en dus zetten we dan graag de ramen en deuren volledig open om toch wat koele lucht binnen te krijgen. Dit heeft als nadeel dat we dan spijtig genoeg ook veel muggen en ander vervelend ongedierte binnen krijgen in onze woning. Horren​​​​ worden daarom door de meesten veelal gebruikt om dit probleem op te lossen, maar een vliegendeur bijvoorbeeld of een schuifvliegendeur voor uw schuifraam wordt vaak over het hoofd gezien, terwijl dit toch het verschil kan betekenen tussen een goede nachtrust of een slapeloze nacht. Zorg voor een ‘zoemvrije’ nachtrust en investeer daarom in vliegenramen.

Horren - welke types?

  • vaste vliegenramen:zijn uitneembaar en worden met clipsen voor uw raamvleugels geplaatst.
  • vliegendeuren:worden geplaatst bij binnendraaiende achterdeuren.
  • schuifvliegendeuren:staan tussen 2 geleiders voor uw schuifraam.
  • plissé vliegenraam:dit is een accordeon systeem dat verticaal of horizontaal geplaatst wordt in uw raamopening.

Vliegenramen zijn maatwerk

Onze horren worden steeds volledig op maat vervaardigd uit aluminium profielen,zijn bestendig tegen slechte weersomstandigheden en moeten tijdens de wintermaanden dus niet weg genomen worden. Uw vliegenraam of deur word in de RAL kleur gelakt die best past bij de kleur van uw ramen en deuren. Indien u dit wenst wanneer u over huisdieren beschikt kunnen uw horren ook voorzien worden van een speciale PET screen. In uw vliegendeur of schuifvliegendeur kan u in het onderste gedeelte een aluminium paneel plaatsen eventueel aangevuld met een kattenluik.

Wanneer u bij Novorama uw PVC ramen en deuren laat plaatsen kunnen wij ook uw horren voorzien indien u dit wenst. Wij zorgen er dan voor dat uw vliegenramen perfect aansluiten bij uw ramen en deuren. Wilt u meer weten? Vraag dan alvast uw offerte op maat voor uw ramen en horren.