Inbraakwerende PVC ramen en deuren: beter voorkomen dan genezen!

Is uw woning wel voldoende beschermd tegen inbraak ? Een vraag die men zich toch moet stellen want inbrekers liggen altijd op de loer. Het over grote deel van de van de inbraken gebeurt via ramen en deuren. Daarom is de boodschap bij inbraakpreventie: maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk om via ramen en deuren uw huis binnen te dringen. Een inbreker heeft maar enkele minuten nodig om binnen te geraken in uw woning. Vergeet dus niet uw deuren en ramen steeds goed af te sluiten, doe dit ook als u maar even de woning verlaat. Sta misschien ook eens stil bij preventieve maatregelen zoals verlichting met detector. U kan ook een beroep doe op elektronische inbraakbeveiliging tips: alarminstallatie, camera bewaking, videofoon of parlofoon.

Inbraak preventie en beveiliging

Inbrekers op bezoek krijgen is heel vervelend, niet alleen omdat er meestal kostbare spullen worden gestolen maar ook omdat u met een onveiligheidsgevoel wordt opgezadeld. De meeste inbrekers proberen ramen open te breken of deuren te forceren om hun slag te slaan. Inbraakpreventie is hier de oplossing. Wat betekent inbraak beveiliging eigenlijk? Het komt eigenlijk neer op het nemen van een aantal maatregelen en eenvoudige inbraakbeveiliging tips in de praktijk omzetten. Alvast een advies: als u PVC ramen en PVC deuren laat plaatsen door Novorama , wordt uw huis alvast ‘inbraak bestendig’.

PVC deuren zijn inbraakwerend

Bent u op zoek naar gloednieuwe inbraakwerende deuren of wilt u gewoon uw deuren vervangen? Denk dan aan deuren met inbraak beveiliging. De meeste inbrekers kiezen een deur om een woning binnen te dringen. Reden genoeg dus om de inbraak beveiliging van uw voordeur en buitendeuren in acht te nemen. Het eerste aandachtspunt bij inbraakpreventie is het materiaal waaruit de deur gemaakt is. PVC deuren plaatsen is een zeer goed idee omdat ze inbraakwerend zijn. De dikte van de deur is van ondergeschikt belang bij inbraak beveiliging. Laat het wel duidelijk zijn dat holle deuren die dikwijls als binnendeur dienst doen niet inbraakveilig zijn. Holle deuren worden soms ook als appartementsdeur gebruikt. Ook hier vormen PVC deuren een waardig alternatief. PVC deuren geplaatst door Novorama zijn steeds voorzien van en 3 of 5-puntsluiting naar keuze.

PVC ramen tegen inbraken

Nieuwe ramen moeten behalve duurzaam en voorzien van een hoge isolatiewaarde ook inbraakwerend zijn. Naast deuren vormen ook ramen dikwijls het doelwit van inbrekers. Daarom is het noodzakelijk om een extra beveiliging te voorzien onder de vorm van inbraakwerende ramen. Waarom geen PVC ramen installeren? De beveiliging van uw ramen heeft zowel een invloed op het forceren van het raamslot als het stuk slaan van het glas. Inbraakwerende ramen beschermen uw woning tegen snelle diefstallen. Ook van belang: de kwaliteit van het kozijn en de manier waarop de PVC ramen zijn bevestigd. Daarom werkt Novorama steeds met veiligheidsbeslag voorzien van paddestoelnokken op de ramen

Op zoek naar een specialist inzake inbraakbeveiliging? Neem vrijblijvend contact met ons op voor tips en advies.