Zo simpel als iets. Je PVC ramen en deuren onderhouden.

Je PVC ramen en deuren laten plaatsen door Novorama want deze zijn makkelijk in onderhoud. PVC ramen vergen geen speciale onderhoudsproducten. Een vochtige doek volstaat om uw PVC ramen en deuren te onderhouden. In vergelijking met hout en aluminium, komen uw kunststof ramen en deuren bovendien een pak goedkoper uit. Dit is ook een milieuvriendelijk alternatief aangezien er geen bomen gekapt moeten worden.

Onderhoud PVC ramen doe je best met een zachte, vochtige spons

Met PVC ramen en deuren kiest u voor ramen die gemakkelijk zijn in onderhoud en over een zeer goede isolatie beschikken, maar verder ook over een unieke stijl en een budgetvriendelijke oplossing.

PVC- profielen schoonmaken is erg simpel: was de PVC ramen gewoon met behulp van een zachte, vochtige spons, doordrenkt met een niet-schurend huishoudelijk reinigingsmiddel, op basis van water (niet op basis van o.a. ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater).
Speciaal ontworpen producten zijn beschikbaar in de handel voor moeilijke gevallen.

Reinigen doe je nooit droog

Let er op dat je PVC ramen nooit droog reinigt. Zo voorkomt u krassen of schrammen. Je mag uw ramen en deuren ook nooit reinigen terwijl deze aan de hitte worden blootgesteld.

Om uw glas- en aanslagdichtingen soepel te houden, wrijf je deze bij voorkeur 1 maal per jaar in met talkpoeder. Best controleer en smeer je ook jaarlijks het raambeslag waarvan de PVC ramen voorzien zijn. De draaikip-ramen dienen ook soms bijgesteld te worden. Dit kan gebeuren door Novorama  indien u dit wenst.

Hoe frequent u de PVC ramen onderhoud is hangt af van de omgeving waar het gebouw staat: aan zee, in een industriële omgeving of in sterk vervuilde zones.

Kleine krassen behandel je best met een simoniseermiddel. Grotere krassen daarentegen kan je best opvullen met hardwasstaafjes of pasta’s. Maar lees altijd best de handleiding van de producent voor je hieraan begint. De behandeling verschilt afhankelijk van de wijze waarop de ramen zijn afgewerkt!

Durf vragen te stellen: contacteer Novorama voor meer informatie omtrent het onderhoud van je PVC ramen en deuren!