• PVC RAMEN & DEUREN

PVC ramen

Hoe inbraakwerend zijn PVC ramen & deuren?

inbraakwerende PVC ramen

Is uw woning wel voldoende beschermd tegen inbraak ? Een vraag die men zich toch moet stellen want inbrekers liggen altijd op de loer. Het over grote deel van de van de inbraken gebeurt via ramen en deuren. Daarom is de boodschap bij inbraakpreventie: maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk om via ramen en deuren uw huis binnen te dringen.

Lees meer

Welke oorzaak heeft condensatie op uw ramen ?

condensatie

Condensatie vorming op uw ramen is iets wat we in de winter vaak mee te maken krijgen. Condensatie is de oorzaak van warme en vochtige lucht die op een koud oppervlak terecht komen. Ramen zijn, omdat ze rechtstreeks in contact staan met de buitenlucht, meestal de koudste oppervlakken in een woning. De warme binnen lucht en zeer vochtige buitenlucht die de koude ramen bereikt, kan dan voor condensatie zorgen…

Lees meer

Waar op letten bij het vervangen van ramen en deuren

vervangen ramen deuren

Tijd om uw ramen en deuren te vervangen? Of het nu over een nieuwbouw- of een renovatieproject gaat,u besteedt best de nodige aandacht en tijd aan de aankoop van uw nieuwe ramen en deuren. Er bestaan heel wat oplossingen en u kan er vele richtingen mee uit. Vooraf dus de nodige informatie verzamelen zodat uw gloednieuwe PVC ramen en PVC deuren uw woning een extra toets meegeven.

Lees meer

Horren – de oplossing voor muggen tijdens de zomermaanden

horren

Tijdens de zomer kan het soms zeer warm zijn en dus zetten we dan graag de ramen en deuren volledig open om toch wat koele lucht binnen te krijgen. Dit heeft als nadeel dat we dan spijtig genoeg ook veel muggen en ander vervelend ongedierte binnen krijgen in onze woning. Horren worden daarom door de meesten veelal gebruikt om dit probleem op te lossen, maar een vliegendeur bijvoorbeeld of een schuifvliegendeur voor uw schuifraam wordt vaak over het hoofd gezien, terwijl dit toch het verschil kan betekenen tussen een goede nachtrust of een slapeloze nacht.

Lees meer

Schuifdeuren – de multifunctionele oplossing

schuifdeuren

Schuifdeuren zijn erg praktisch. Ze ogen goed in het ontwerp van elk huis en bieden veel functionele oplossingen voor allerlei planologische problematiek in en rondom uw woning. Wanneer u van plan bent om een huis te bouwen, een renovatie te laten doen of al reeds schuifdeuren aan het overwegen bent, bekijk dan de praktische voordelen. Een van de grootste voordelen is dat uw woning gestroomlijnder wordt en meer functionaliteit krijgt.

Lees meer

Ramen en deuren kopen – investeer in de toekomst

ramen en deuren kopen

Heb jij in je woning nog enkele beglazing in je ramen en deuren en nog van die slecht isolerende raamprofielen? Of hebben jouw ramen eenvoudig weg hun beste tijd gehad en zijn ze versleten? Dan zijn je ramen dringend aan vervanging toe. Dan wordt het dus hoog tijd om nieuwe ramen en deuren te kopen!

Lees meer

PVC rolluiken zijn de ideale afsluiting van uw ramen

pvc rolluiken

Rolluiken waren vroeger dikwijls een leuk accessoire, maar in deze tijd vormen zij een volwaardig onderdeel van de buitenkant van onze woning. Rolluiken zijn echt multi-functioneel en zorgen niet alleen voor onze privacy maar hebben ook nog andere voordelen zoals extra beveiliging,zonwerendheid en extra isolatie. Er word dan ook terecht steeds hogere eisen gesteld aan onze rolluiken , of het nu PVC rolluiken of aluminium rolluiken zijn.

Lees meer

PVC ramen plaatsen – hoe gebeurt dit precies ?

pvc ramen plaatsen

Nieuwe PVC ramen plaatsen vraagt veel vakkennis en wordt daarom best over gelaten aan mensen met ervaring en kennis van zaken. Zelfs voor mensen die handig zijn en de verbouwingen aan hun woning zoveel mogelijk zelf willen doen omdat ze dit leuk vinden of de kosten willen drukken vinden het zelf plaatsen van ramen meestal een stap te ver gaan omdat dit specifieke technische kennis vereist waarover zelfs een doorwinterde doe- het- zelver meestal niet beschikt.

Lees meer

PVC ramen in verschillende kleuren

pvc ramen kleuren

De verschillende PVC ramen kleuren die u aangeboden worden door Novorama, treft u nergens anders aan op de PVC – markt. Zo kan u kiezen tussen houtnerfstructuur folie of PVC kleuring in de massa (uit één stuk – bij beschadiging zie je geen kleurverschil). Voor elke uitvoering garanderen we een nooit geziene duurzaamheid en kwaliteitsvolle afwerking.

Lees meer

Houtnerfstructuur op uw PVC ramen – net echt

houtnerfstructuur

Houtimitatie wordt reeds lang toegepast op PVC ramen en deuren. Gelijmde houteffecten vormden altijd al een economisch interessant alternatief voor het gebruik van echt hout. Bovendien is, in deze moderne tijd, naast de kostprijs, de zorg voor het milieu en het simpel onderhoud van uw ramen een extra argument om met houtnerfstructuur folie te werken.

Lees meer