Rolluiken waren vroeger dikwijls een leuk accessoire, maar in deze tijd vormen zij een volwaardig onderdeel van de buitenkant van onze woning. Rolluiken zijn echt multi-functioneel en zorgen niet alleen voor onze privacy maar hebben ook nog andere voordelen zoals extra beveiliging,zonwerendheid en extra isolatie. Er word dan ook terecht steeds hogere eisen gesteld aan onze rolluiken , of het nu PVC rolluiken of aluminium rolluiken zijn.

PVC rolluiken en hun veiligheid

Inbraakwerendheid is een belangrijk punt om aandacht aan te besteden bij het plaatsen van ramen en ook deuren. Inbrekers hebben geen schijn van kans als u voor PVC rolluiken kiest. Rolluiken vormen immers een extra hindernis tegen ongenode gasten. Ook de PVC ramen afsluiting houdt u best in de gaten. U houd best ook een aantal praktische zaken in het oog. Sluit steeds uw ramen en deuren en uiteraard ook uw rolluiken wanneer u ’s nachts weg gaat of als u met vakantie bent

PVC rolluiken en hun uitzicht

Rolluiken zorgen niet alleen voor extra veiligheid, ze geven uw huis ook extra standing mee. U kan er echt mooie dingen mee doen. Novorama zorgt er steeds voor dat de kleur van uw PVC rolluiken perfect past bij het buitenschrijnwerk. Als u voor domotica opteert, kan u het openen en sluiten programmeren zodat uw huis er – ook tijdens vakanties – niet verlaten uitziet.

PVC rolluiken en hun isolatiewaarde

In de zomer houden uw rolluiken de zon en warmte buiten, maar tijdens de koude winter maanden doen zij dienst als een extra isolator. De luchtbuffer tussen het raam en het rolluik vormt een extra isolatielaag. PVC rolluiken verhogen dus niet alleen het comfort van uw woning , maar besparen u ook veel energiekosten. En dat is steeds mooi meegenomen.

Voorzetrolluiken en opbouwrolluiken

Rolluiken zijn opgebouwd uit twee grote delen: de lamellen en de kast waarin de rolluiken worden opgerold. Wij focussen ons hier op twee types: opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Bij opbouwrolluiken vormen het raam en de rolluikkast één geheel. Een opbouwrolluik wordt achter het raamkozijn gemonteerd en als geheel achter de buitensteen geplaatst. Voorzetrolluiken worden, zoals hun naam doet vermoeden, aan de buitengevel voor het raam geïnstalleerd. Het rolluik loopt via geleiders vóór het raam naar beneden.

Wilt u meer weten over PVC rolluiken? Neem contact met ons op en wij maken u volledig wegwijs.