Ramen en deuren kopen – een zorgeloos bestaan

Heb jij in je woning nog enkele beglazing in je ramen en deuren en nog van die slecht isolerende raamprofielen? Of hebben jouw ramen eenvoudig weg hun beste tijd gehad en zijn ze versleten? Dan zijn je ramen dringend aan vervanging toe. Dan wordt het dus hoog tijd om nieuwe ramen en deuren te kopen!

Stap niet onmiddellijk naar een plaatser om je nieuwe ramen en deuren te kopen, maar maak denk eerst goed na wat je wensen zijn en maak dan een weloverwogen keuze door wie je uw nieuwe ramen laat plaatsen. Het is zeer belangrijk dat je nieuwe ramen koopt waar je jarenlang plezier aan zal hebben omdat dit een investering is op de lange termijn. Wij geven je enkele tips om nieuwe ramen te kopen die je woning doen glunderen en je helpen om energie te besparen.

Nieuwe ramen en deuren kopen

Nieuwe ramen en deuren kopen, is investeren in de toekomst. De normen betreffende energiebesparing voor woningen worden almaar strenger. Als je ramen en deuren koopt, bekijk je dit dus het best op de lange termijn. Als je nieuwe ramen en deuren gaat kopen, is het belangrijk om goed na te denken over de isolatiewaarde van je ramen, want de isolatiewaarde van je raamprofielen heeft een sterke invloed op de energieprestaties van je woning.

Welke nieuwe ramen en deuren kopen?

Je koopt het best nieuwe ramen met een zo hoog mogelijke isolatiewaarde in evenredigheid met uw gevelisolatie. Bij Novorama heb je de keuze tussen: isolerende ramen en hoog isolerende ramen. Het verschil leggen we je hieronder kort uit:

  • Isolerende ramen : deze ramen hebben een goede energieprestatie tot Uw=1,3 W/m2K en zijn vooral geschikt voor renovatie. Ze zijn weersbestendig, onderhoudsarm en kennen een lange levensduur. De isolerende ramen zijn verkrijgbaar met licht afgeronde profielen. Er zijn uiteenlopende soorten beglazing mogelijk tot 42 mm.
  • Hoog isolerende ramen: deze ramen voldoen aan de strengste normen voor isolatie en hebben een zeer goede energieprestatie tot Uw=1,1W/m2K. De hoog isolerende ramen hebben fijne raamprofielen ,een extra dichting en zijn verkrijgbaar in alle afwerkingen en kleuren. Ze zijn geschikt voor driedubbele beglazing tot 54 mm. Dit type is zeer interessant in combinatie met spouwmuurisolatie om een maximale warmte isolatie te bekomen.

Nieuwe ramen en deuren kopen in PVC

Waarom raden wij PVC ramen en deuren aan, je vraagt je dit misschien wel af? Daar geven wij je hier graag een duidelijk antwoord op. De nieuwste technieken maken het tegenwoordig namelijk mogelijk om PVC-ramen luchtdicht en super isolerend te maken. De meer kamer profielen en rubberen dichtingen zorgen voor een thermische buffer die de koude tegenhoudt. Hierdoor hebben de PVC - raamprofielen een aanzienlijk hogere energieprestatie tegenover hout en aluminium en dit heeft alleen maar voordelen voor je woning!

Ben je ondertussen helemaal overtuigd van de voordelen die nieuwe PVC ramen en deuren bieden? Vraag een prijsofferte aan en wij komen graag bij u langs!