• PVC RAMEN & DEUREN

Ramen prijzen in Diksmuide nodig?

Wilt u ramen prijzen in Diksmuide weten?

De prijs voor nieuwe ramen verschilt per aanbieder en is zeer afhankelijk van uw wensen. Hier kan u informatie terugvinden ivm de prijs op basis van materiaal, type van het raam, type van het glas en extra’s.

Ramen prijzen in Diksmuide

Om een juist beeld te krijgen van prijzen van ramen is het belangrijk te weten welke ramen er beschikbaar zijn. Dit hangt van volgende factoren af:

  • Materiaalkeuze
  • Raamtype
  • Glas
  • Extra’s

Materiaalkeuze

Bij het vernieuwen van ramen kunt u kiezen uit verscheidene materialen. Kiest u voor moderne, onderhoudsvriendelijk ramen? Dan is PVC de ideale keuze!

Als u van plan bent om uw gehele woning van nieuwe ramen te voorzien, dan kunt u hieronder prijsvoorbeelden vinden. Een gemiddeld rijhuis met een raamoppervlakte van 20m2 kan van nieuwe ramen worden voorzien voor een prijs tussen €5000 en €10000. PVC ramen zijn het voordeligst, aluminium vraagt een grotere investering. Het zijn echter investeringen die zichzelf terugbetalen. Nieuwe ramen zorgen nl. voor een enorme energiebesparing (tot wel 20% op uw energiefactuur). Dit is mooi meegenomen voor uw portemonnee en ook voor het milieu.

Bespaar 40% op uw nieuwe ramen bij Novorama

Wilt u de exacte prijzen van nieuwe ramen in Diksmuide weten? Vraag dan bij Novorama een offerte op maat, deze is gratis en vrijblijvend!

Raamtype

Voor uw nieuwe ramen kunt u kiezen uit:

  • Vaste ramen
  • Opendraaiende ramen met kiepfunctie
  • Valramen
  • Schuiframen

De prijzen van deze ramen verschillen per type.

Vast raam

Vaste ramen zijn het meest standaard en hebben de laagste prijs. Deze ramen hebben geen hang –en sluitwerk nodig, waardoor ze goedkoper uitvallen. Vaak worden deze ramen gebruikt in de woonkamer. Als uw raam niet noodzakelijk open moet kunnen, dan is dit de perfecte, budgetvriendelijke keuze.

Draai-kiepraam

Dit zijn ramen die op verschillende manieren open gaan. U kan het raam helemaal open zetten door het open te draaien. Als u frisse lucht wil, maar geen tocht, dan is het een optie om het raam te kiepen. In deze stand is uw raam slechts een klein stukje open, maar wordt uw woning toch voorzien van buitenlucht. De prijzen van deze ramen liggen iets hoger dan voor de standaard, vaste ramen.

Valraam

De prijzen voor valramen zijn gelijkaardig met die van draai-kiepramen. Deze ramen worden vooral geïnstalleerd in badkamers en toiletten omdat ze uitermate geschikt zijn voor ventilatie.

Schuifraam

Schuiframen worden ook wel eens schuifpuien genoemd. Dit type raam ligt in een hogere prijsklasse dan de andere raamtypes. De meerprijs zit hem vooral in de constructie. Deze ramen hebben heel wat hang –en sluitwerk en zijn een stuk lastiger te monteren. Het grote voordeel van schuiframen is dat u geen last heeft van obstakels op de vensterbank of gordijnen bij het openzetten van uw raam. Wanneer de afmetingen groot genoeg zijn, kunnen schuiframen eveneens als deur worden gemonteerd.

Glastype

Wij hebben een ruime keuze in beglazing. Enkel glas is goedkoper dan dubbel glas. Toch zal u zeker geen spijt hebben van uw keuze voor dubbel glas. Dit zorgt nl. voor optimale isolatie, waardoor uw energiefactuur tot wel 20% kan dalen.

Ramen en deuren

Als u overweegt om uw ramen te vervangen in Diksmuide, kan u eventueel ook uw deuren vervangen. Na verloop van de jaren laten deuren vaak wind door en dit zorgt voor een slechte isolatie van uw woning. Indien u uw ramen en deuren op hetzelfde moment vervangt, zorgt u voor een complete afwerking van uw woning. De nieuwe deuren zijn bovendien ook inbraakveilig.

ramen prijzen diksmuide

Extra mogelijkheden

Uiteraard zijn er nog heel wat extra’s mogelijk. We denken hierbij bijvoorbeeld aan vliegenramen. Zodra het beter weer is, komen deze zeker van pas. U zet uw ramen open zonder last te hebben van vliegen of andere insecten. Daarnaast zijn er nog tal van andere mogelijkheden die uw wooncomfort kunnen verbeteren, denk o.a. maar aan rolluiken.

Onderhoudskosten

Nieuwe ramen hebben de eigenschap zeer onderhoudsvriendelijk te zijn. De onderhoudskosten zijn hierdoor beperkt. Over het algemeen zijn de ramen eenvoudig te reinigen met een vochtige doek. De bewegende delen kan u eens in het jaar bijsmeren. Hou er rekening mee dat hout het duurst is in onderhoud, want dit moet regelmatig worden geschilderd of gelakt.

Zoekt u ramen prijzen in Diksmuide?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.