• PVC RAMEN & DEUREN

ROLLUIKEN

Rolluiken bieden zeer veel voordelen

Rolluiken – zeer veel voordelen

Wenst u in combinatie met uw ramen ook uw rolluiken te vervangen? Ook op dat gebied heeft Novorama steeds een oplossing voor handen en dit zowel bij nieuwbouw of renovatie.Hier onder vindt u alvast enkele voordelen voor u op een rijtje gezet.

Voordelen:

  • check
    Rolluiken houden de koude buiten in de winter en hebben een zonweringsfunctie in de zomer
  • check
    Rolluiken werken inbraak vertragend en beschermen uw ramen tegen extreme weersomstandigheden
  • check
    Rolluiken werken geluid dempend en zijn inkijk werend

Welk type rolluik?

rolluiken

Inbouwrolluiken

Bij nieuwbouw loont het zeker de moeite om rolluiken in het lastenboek op te nemen. In dat geval kiest u voor inbouwrolluiken, waarbij het rolluik sierlijk en discreet is ingebouwd. U heeft geen last van opbouwelementen op binnen- of buitenmuren.De rolluikkast is ingebouwd in de muren.U kan uw huis volledig afgesloten en zorgeloos verlaten.Bovendien zijn inbouwrolluiken de ideale zonwering en zorgen ze ervoor dat uw energiekost daalt. Een huis met inbouwrolluiken isoleert 40% beter dan een huis zonder rolluiken.Een inbouwrolluik kan voorzien worden van een lint of motorbediening .

Opbouwrolluiken

Ons opbouwrolluik is een universele opbouwkast die past op elk soort raamprofiel. De opbouwkast is verkrijgbaar in elk kleur met lintbediening of motor.Ook gefolieerde renolit kasten en kasten met een aluminium voorplaat zijn standaard verkrijgbaar.Ook hier kan u kiezen tussen lint of motorbediening.

opbouwrolluiken
voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken

Bij bestaande of te kleine ramen kunnen wij een voorzetrolluik plaatsen .Ons voorzetrolluik heeft een afgeschuinde kant met 2 hoeken van 45°.Door dat onze rolluikprofielen een zeer kleine oproldiameter hebben, kan men een kleinere kast gebruiken.Dit komt zowel de prijs als het esthetisch aspect ten goede. Voorzetrolluiken worden bij ons steeds voorzien van een motorbediening.

De rolluikgeleiders en de aluminium onderlat worden bij Novorama steeds voorzien in de kleur van het raam wat het esthetisch aspect ten goede komt.Ook screens behoren tot de mogelijkheden indien u dit wenst.