Het nut van schuifdeuren​​​​

Schuifdeuren zijn erg praktisch. Ze ogen goed in het ontwerp van elk huis en bieden veel functionele oplossingen voor allerlei planologische problematiek in en rondom uw woning. Wanneer u van plan bent om een huis te bouwen, een renovatie te laten doen of al reeds schuifdeuren aan het overwegen bent, bekijk dan de praktische voordelen. Een van de grootste voordelen is dat uw woning gestroomlijnder wordt en meer functionaliteit krijgt. Schuifdeuren nemen minder ruimte in beslag en u hoeft geen rekening met zwaaiende deuren meer te houden.

Een combinatie van Aziatisch en Westers design

De moderne schuifdeuren stammen af van de oude Japanse schuifdeuren. Deze waren meestal uit hout vervaardigt met daarin een speciaal soort matig doorzichtig papier om een hoeveelheid licht binnen te laten. Bamboe werd tevens regelmatig gebruikt als frame voor de deuren. Deze deuren kenden twee types. Shoji en Fusuma. Waarbij Shoji een houten frame met daarin een raamwerk had, en Fusuma alleen de buitenrand had als enkel groot frame met daarin verwerkt de papieren of andere vulling. De moderne westerse schuifdeuren zijn afgeleid van deze praktische ruimte afsluiters met het voordeel van glas. Dit laat meer licht door, en is minder brandgevoelig. De meeste schuifdeuren zijn tegenwoordig van PVC vervaardigt vanwege de makkelijke fabricatie, lage kosten en duurzaamheid.

Schuifdeuren zijn multifunctioneel

Schuifdeuren kunnen voor vele doeleinden gebruikt worden, niet alleen als tuindeur. Men kan ze bijvoorbeeld terugvinden als kastdeuren, of als opbergattributen. Een schuifdeur kan een modern stuk apparatuur verbergen in een klassieker huis. Denk ook aan het gebruik voor kasten of afsluitingen van bijvoorbeeld trapgaten. Zodoende kunt u voorkomen dat warme lucht naar boven stijgt, en u meer energie verbruikt. Energie die verspild werd aan de verhitting van ruimtes die op dat moment niet perse in gebruik zijn. Een zeer vindingrijk nut voor schuifdeuren is het vervangen van muren. Wilt u een of meerdere ruimte(s) afsluiten, denk dan eens aan de mogelijkheid om de muren te vervangen door schuifdeuren.

Een unieke oplossing voor het afsluiten voor ruimtes met schuiframen vind u vooral terug in de breedte. Deze kunnen zo breed zijn als u wilt, waardoor er ruimte over blijft om creatiever in te spelen op design en zodoende een compleet ander effect te creëren in uw woonruimte.

De veiligheid van schuifdeuren

Behalve het uiterlijk is veiligheid een criterium waar niet aan ontgaan kan worden. De veiligheid van schuifdeuren is er op gericht om het ontsporen van de deuren te voorkomen. Voor dit doeleinde kunnen er extra blokkades ingebouwd worden waardoor de deuren niet ontzet kunnen worden. Daarnaast wordt regelmatig gebruik gemaakt van een stang welke het schuiven tegenhoud wanneer men dit wil. Deze mobiele stang kan tussen de bewegende deur en de muur geplaatst worden en zodoende effectief alle beweging blokkeren.

Aarzel niet en bel of mail ons via de contact pagina zodat wij antwoord kunnen geven op al uw vragen over schuifdeuren of voor een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe PVC schuifdeuren!