Als je aan het overwegen bent om je ramen te vervangen is het een goed idee om hier eerst meer te lezen over de voordelen hiervan. Het vervangen van je ramen heeft veel verschillende voordelen en is op korte termijn en op lange termijn een goede investering. Je woning zal stijgen in waarde, energiezuiniger worden en je gevel zal mooier worden. Lees hier meer over de voordelen van het vervangen van je ramen.

Vervang je ramen en bespaar meer energie

Nieuwe ramen met minimaal dubbele beglazing of hoogrendementsglas zijn veel energiezuiniger dan oudere ramen met enkel glas. Er gaat in sommige huizen meer warmte verloren via de ramen dan via de muren en het dak. Door middel van de technologie die er wordt gebruikt in ramen met meerdere lagen beglazing kan door de stilstaande lucht in deze ramen de kou of warmte in uw huis en buiten uw huis moeilijk doorgegeven worden aan de andere kant van het raam.

De prijs van je energierekening zal hierdoor dus direct dalen. Deze investering kan je op de lange termijn dus veel geld besparen. Hierdoor kan je meer geld spenderen aan leukere dingen zoals hobby’s, vakanties of aan de kinderen.

PVC ramen zijn zeer onderhoudsvriendelijk

Moderne ramen worden over het algemeen gemaakt met PVC. PVC is erg onderhoudsvriendelijk. Je hoeft niet uren te besteden aan het onderhouden van je kozijnen en het gaat ook erg lang mee. PVC ziet er ook netjes en modern uit. Houten ramen daarentegen zijn wat minder onderhoudsvriendelijk en kunnen gaan rotten. Deze zal je eerder moeten vervangen wat voor extra kosten kan gaan zorgen.

Met nieuwe ramen kan je de veiligheid verbeteren

Nieuwe ramen zijn vele malen veiliger dan oude ramen. De nieuwe ramen met meerde glaslagen zijn steviger. Hierdoor is de kans dat je raam breekt als iemand er tegen aan valt minder groot. Je kan ook veiligheidsglas nemen. Hiermee is de kans nog kleiner dat je glas breekt als er iets of iemand tegen aan valt.

Dit is vooral handig als je kleine kinderen hebt die in huis spelen. De afsluitbare klinken, de sluitingen en de extra stevige hoekverbindingen zorgen er ook voor dat inbrekers minder makkelijk binnen kunnen komen. Hierdoor ben je verzekert dat je waardevolle spullen zoals je sieraden, televisie en computers veilig blijven. Veiligheidsglas zorgt er ook voor dat inbrekers minder makkelijk je glas kunnen breken om binnen te komen.

Plaats nieuwe ramen en krijg een hogere huur- of verkoopprijs

Door middel van betere ramen wordt het huis milieuvriendelijker. Het huis krijgt een beter energielabel en kan dus voor meer geld worden verkocht. Als je van plan bent om je huis te verkopen of te verhuren en je nog een kleine renovatie wil doen om de waarde van het huis te laten stijgen zijn nieuwe ramen een erg goede investering. Ook is het goed voor het uiterlijk van het huis en gaat de waarde hier dus nog meer van omhoog. Hiermee heeft u dus 2 vliegen in 1 klap en kan door deze kleine investering de waarde van uw huis enorm stijgen.

Veiligheidsbeglazing zorgt voor minder geluidsoverlast

Als je last hebt van luidruchtige buren,een schoolplein of spoorweg hoef je niet direct je huis volledig in te richten met geluidsdichte panelen. Door het plaatsen van ramen met meerdere lagen beglazing blijft niet alleen de kou buiten maar ook geluid. Geluid kan gemakkelijk door ramen met een enkele laag glas maar als er meerdere lagen glas zijn kan het geluid er al bijna niet meer doorheen. Dit is een goedkoop alternatief voor het plaatsen van allemaal geluidsdichte panelen die er ook nog eens niet goed uit zien.

Bent u overtuigd van de voordelen van het vervangen van je ramen? Wenst u een gratis offerte op maat voor het vervangen van je ramen aarzel dan niet ons te contacteren voor een bezoek bij u ter plaatse.