Zonwerende ramen: beperk de zonnestralen in uw woning

Zonwerende ramen combineren verschillende voordelen: zonwerend glas houdt tijdens de zomer de warmte en de zonnestralen buiten. En tijdens de winter blijft de warmte lekker binnen. Met als resultaat een ideale controle van de binnentemperatuur, maar ook een aanzienlijke kostenbesparing. U gebruikt namelijk aanzienlijk minder airconditioning en ook wanneer u uw energiefactuur ontvangt, zal u aangenaam verrast zijn. Een zonwering in PVC ramen voorzien heeft dus alleen maar voordelen..

Lagere energiekosten dankzij zonwerende ramen

Een aangename binnen temperatuur in elk seizoen is het voordeel van zonwerende ramen. Ze noemen het dan ook niet voor niets vier-seizoensbeglazing . PVC ramen voorzien van zonwering sparen het milieu en beperken uw energiekosten voor een groot deel. Om de mate van zonwering te meten, gebruiken we de zonnetoetredingsfactor van het glas of de ZTA waarde genoemd.

Die waarde hangt af van de hoeveelheid warmte die rechtstreeks door het glas wordt gereflecteerd en de warmte die naar buiten wordt afgegeven. Geen enkel glas dat beter scoort op de zonnetoetredingsfactor dan zonwerende beglazing.

Thermische isolatie van PVC ramen

Thermische isolatie is een belangrijk punt van aandacht wanneer u PVC ramen laat plaatsen. Ook al lijkt het de normaalste zaak van de wereld, toch kan er wel wat warmte door de beglazing verloren gaan. Bovendien moeten de ramen ook genoeg licht doorlaten. Te veel zonlicht zorgt dan weer voor een onaangenaam gevoel in huis en natuurlijk wilt u niet door de zonnestralen verblind worden. Het is een gevoelige evenwichtsoefening die zonwerende ramen gemakkelijk doorstaan.

Zonwerende ramen zijn ook hoogrendementsbeglazing

Vooral voor de grotere glasoppervlakten met een zuidelijke oriëntatie (zuidwest of zuidoost kan ook) is zonwerend glas de ideale oplossing. Zonwerende beglazing behoort steeds tot de categorie hoogrendementsglas , dat een stukje hoogtechnologisch vernuft bevat. Het bestaat namelijk uit meerdere glaslagen met daartussen een folie en gas. Op die manier wordt het warmteverlies beperkt en gaat de warmtedoorlatingscoëfficiënt omlaag.

Fiscaal voordeel van hoogrendementsglas

Een bijkomend voordeel van hoogrendementsglas bij PVC ramen is dat het goed beschermt tegen geluidshinder door de zonwerende folie. Zo wordt uw een huis een oase van rust waar het leuk verblijven is. Zonwerende beglazing is bovendien ook fiscaal interessant en geeft u recht op een premie van uw netbeerder. Neem contact met ons op voor meer informatie betreffende de verschillende mogelijkheden betreffende hoorendementsbeglazing.

Bent u geïnteresseerd in PVC ramen of deuren? Vraag een gratis offerte aan​​​​ ,deze is steeds vrijblijvend!