Prijs van het plaatsen van een deur

Hoeveel kost het om een deur te plaatsen? Hoeveel kost het om een binnendeur te installeren? Hoeveel kost het om een toegangsdeur te plaatsen?

Of het nu gaat om een ingangsdeur of een binnendeur, de deur is een belangrijk element van uw woning. Het beschermt de privacy van de bewoners, maar moet ook hun bescherming en die van hun eigendom waarborgen. Het is dus van essentieel belang om uw deur goed te kiezen. Er zijn echter veel criteria en installatiebeperkingen. Het is dus niet zo eenvoudig als het lijkt en deze vereisten hebben onvermijdelijk een invloed op de prijs. Om uit te vinden hoeveel het kost om een deur te installeren, volg de gids…
deur plaatsen

Welk type deur moet ik kiezen?

Of u nu een ingangsdeur of een binnendeur wenst, u zult niet naar dezelfde kenmerken kijken om de deur te kiezen die het best bij u past. Een toegangsdeur wordt gekozen op basis van esthetische criteria, het vereiste veiligheidsniveau, warmte- en geluidsisolatie en uw budget. Voor een binnendeur moet u zich meer richten op de ruimte die u beschikbaar hebt en op de praktische kant. Hier zijn de essentiële punten om in gedachten te houden bij de keuze van elk type deur.

Het kiezen van uw toegangsdeur

Of het nu gaat om een glazen of massieve deur, de keuze van een toegangsdeur is niet iets om licht over te denken. Het is het eerste wat uw bezoekers zullen zien en moet passen bij de stijl van het gebouw. Het belangrijkste criterium voor uw keuze is de keuze van het materiaal. Het is het materiaal dat de stijl, de isolatie en natuurlijk de mate van veiligheid bepaalt. Ook al zijn staal en PVC vandaag in de mode, hout is nog steeds erg in trek.

De houten voordeur: jarenlang de marktleider, maar hout verliest nu terrein. Als u echter een authentieke stijl wilt, is dit het materiaal dat u moet kiezen. Hout is warm en vriendelijk en is een goede thermische en akoestische isolator. De deur zal worden behandeld met IFH (Insecticide, Fungicide en Waterafstotend), maar vereist nog steeds regelmatig onderhoud. De voorkeur gaat uit naar resistente houtsoorten, zoals exotisch hout zoals Tauari of Pau Amarello, waarvan bekend is dat het niet rot, of naar meer gangbare, maar ook zeer resistente soorten zoals eiken, lariks of grenen.

De aluminium toegangsdeur: Deze is een must voor de veiligheid, maar de prijs is nog steeds erg hoog. Aluminium is krasbestendig en praktisch onschendbaar. Bovendien is het zeer brandbestendig en fungeert het dus als een branddeur in geval van brand. Het negatieve punt is de thermische isolatie. Aluminium is een goede geleider van koude. Dit betekent dat er isolatiepanelen op de deur moeten worden aangebracht, wat ook de prijs ervan verhoogt. Aluminium deuren geven uw woning een zeer eigentijdse uitstraling.

De stalen toegangsdeur: net als zijn alter ego, aluminium, is staal zeer goed bestand tegen inbraak. Ook dit is een brandwerend materiaal dat in geval van brand het vuur kan tegenhouden. Staal heeft echter geen extra isolatiepanelen nodig. Het is een goede thermische en akoestische isolator. Het ontwerp is ook verkrijgbaar in een veelheid van modellen, hoewel het uiterlijk zeer eigentijds blijft.

De PVC voordeur: Zeer betaalbaar, PVC biedt een uitstekende thermische en geluidsisolatie, dat is de reden waarom het zo populair is. Zijn andere sterke punt is het ontwerp. Het kan hout imiteren of een zeer moderne look aannemen. Zijn zwakke punt is zijn gebrek aan weerstand tegen inbraakpogingen.

De glasvezelcomposiet voordeur: een nieuwkomer op de voordeurmarkt, die isolatie en weerstand combineert. Het staat echter nog in de kinderschoenen en wordt op dit moment nog niet op grote schaal gebruikt.

Zodra u het materiaal hebt gekozen, kunt u het type deur kiezen: massief, beglaasd of half beglaasd. De massieve deur is ongetwijfeld het veiligst, maar laat geen daglicht binnen. De glazen deur moet worden gekozen uit zeer resistent glas. Het is waar dat het een onvergelijkbare uitstraling heeft en een extra lichtpunt in uw interieur brengt. De half-glazen deur is een goed compromis tussen de twee. Ook hier geldt: kies inbraakwerend glas.

Tenslotte kiest u het gewenste veiligheidsniveau: gepantserd of niet.

Het kiezen van een binnendeur

Voor een binnendeur zult u vooral geïnteresseerd zijn in het doel van de deur en de architectonische beperkingen. U vindt op de markt draai-, vouw-, schuif-, pivoterende deuren… in dezelfde materialen als die welke voor toegangsdeuren worden voorgesteld en te kiezen naargelang uw criteria. Indien u een nieuwe deur met deurgeheel wenst te installeren of gewoon een bestaande binnendeur wenst te vervangen, hebt u de keuze tussen :

  • De draaideur: Deze opent en sluit gemakkelijk en is daarom geschikt voor ruimten met veel verkeer. Het vereist echter de nodige ruimte voor het openen van de deur, ook wel bekend als vrije ruimte. Het is daarom niet geschikt voor kleine kamers waar elke vierkante meter telt.
  • Schuifdeur: Het heeft een voldoende lange scheidingswand nodig om in en uit te kunnen schuiven. Ook hier is de bediening snel en gemakkelijk. De schuifdeur bespaart veel ruimte in vergelijking met de draaideur. Het is echter niet mogelijk om een schuifdeur op een dragende muur te installeren.
  • De vouwdeur: Het is niet praktisch om in en uit te vouwen. Het wordt daarom niet aanbevolen voor gebieden met veel verkeer. Anderzijds heeft het geen lange partitie of ruimte nodig om te verplaatsen. De ruimtebesparing is dus maximaal.
  • De draaideur: De spil zit vaak uit het midden, maar dit vermindert toch de doorgangsbreedte. Anderzijds is het een must voor het design in zoverre het volledig opgaat in de decoratie.

Installatiekosten voor een deur

De prijs voor het plaatsen van een deur hangt af van het gekozen type deur en de extra werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd als het om een nieuwe deur of een renovatie gaat. Zie onze prijsklassen voor deurmontage.
prijs voor een deur

Voorbeeld van prijzen voor deurmontage

De prijs voor het plaatsen van een binnen- of voordeur varieert naar gelang van verschillende factoren. Wordt de deur geplaatst als een nieuwe deur of als een renovatie? Hier zijn enkele voorbeelden van prijzen voor professionele deurinstallatie:

Type deur Prijs
Prijs voor het plaatsen van een voordeur Tussen €100 en €500
Prijs voor het plaatsen van een binnendeur Tussen €150 en €300
Prijs voor het plaatsen van een schuifdeur Tussen 200 € en 500 €

Een offerte voor installeren van ee deur verkrijgen

U kunt een offerte aanvragen voor het plaatsen van deuren bij de timmermannen in ons netwerk van ambachtslieden. Of u nu een inkomdeur of een binnendeur wenst te plaatsen, de prijsopgave is gratis en vrijblijvend, u wordt gecontacteerd door onze teams om u te helpen bij uw project.